“Abang, kerja sampai 24 jam pun kita tak mampu nak sediakan dana banyak macam ini segera”

“Abang, kerja sampai 24 jam pun kita tak mampu nak sediakan dana banyak macam ini segera”

Sebagai agen takaful, saya jumpa ramai tak ambil serius tentang income protection takaful.

Sebagai contoh, klien saya.

Beliau lelaki, dah berkahwin dan mempunyai keluarga.
.
Masa mula-mula saya berkongsi tentang kepentingan income protection plan, dia sangat skeptikal.

Pada saya, situasi skeptikal ini normal. Macam kes abang ni, dia siap cakap,

“Korang yang jual takaful ini, tahu nak ambil untung je!”

Saya tidak nafikan, memang ada wujud perangai agen yang lepas tangan bila dah dapat klien.
.
Tapi, hanya minoriti.

Disebabkan agen macam ini, majoriti akan cakap,

” Kerana ajen macam awaklah, saya jadi benci dekat semua agen takaful yang lain”
.
Nasib baik klien saya ini tetap ambil Plan RM97

Pakej yang dia ambil meliputi :
1. Kematian RM200,000
2. Lumpuh RM200,000
3. Penyakit Kritikal RM100,000
4. Waiver
5. Tempoh perlindungan 100 tahun
6. Hibah

Pendek cerita, lepas 2 tahun, dia masuk hospital kerana kemalangan kecil.
.
Saya pun tak tahu masa tu

Sehingga dia hantar whatapp yang sangat menjentik emosi saya

Masej yang dia hantar membuatkan saya rasa penting untuk jadi agen takaful ikhlas dan sebarkan cerita kepentingan income protection takaful.

Katanya lebih kurang;

“Bila saya tengok keadaan saya, sebak hati saya, Kalau saya tak ambil income protection takaful dari tuan dan terjadi kemalangan lebih teruk, memang sengsara hidup keluarga saya”

” Boleh kita jumpa? nak upgrade” tambahnya lagi.
.

Siapa yang belum ada plan income protection takaful, saya harap kisah ini dapat membuka minda.
.
Jika anda mahu pakej yang sama, macam abang ini ambil, harga pun tak mahal.
.
Bermula dari RM97 sebulan

Apa kata kita jumpa dulu, dan saya bantu anda untuk pilih pakej terbaik?

Jika anda tak suka, jangan ambil.

Kalau nak pakej RM97 macam klien saya, atau nak tengok pakej-pakej lain yang sesuai dengan keadaan anda

Setiap individu mempunyai keperluan berbeza-beza berdasarkan kewangan, pekerjaan, tanggungan dan lain-lain

Jesteru untuk memudahkan saya menyediakan pelan takaful yang sesuai

mohon PM saya disini

https://pmwasap.com/takaful
https://pmwasap.com/takaful
Saya akan hubungi Tuan/Puan segera, sekitar Selangor dan Kuala Lumpur sahaja

Zariff
INFAQ Consultancy

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.