Mohd Zariff Zahari

Mohd Zariff Zahari  

MOHD ZARIFF ZAHARI

Senior Consultant INFAQ Consultancy

019-3571223

zariffzahari@gmail.com

 Nama saya adalah Mohd Zariff Zahari, dan saya berkahwin dengan isteriku, Amal bahirah. Saya mempunyai 3 anak , Nuha, Dian dan Iman, dan keluarga saya adalah sebab utama mengapa saya melakukan apa yang saya lakukan setiap hari. 

Saya terlibat pada kerjaya dalam Perunding Takaful pada tahun 2015, dan sejak itu saya telah membantu ratusan Keluarga dan Profesional untuk Mencapai Kebebasan Kewangan melalui perancangan perlindungan kekayaan menyeluruh.

 Saya memulakan karier ini dibimbing oleh Tuan Afyan Mat Rawi, dan ketika itu saya masih bekerja di sektor swasta. Pada awal tahun 2018 saya memulakan kerjaya ini sepenuh masa.

Perkara yang paling saya suka hasilkan bukan pendapatan, mahupun perkembangan kerjaya ini tetapi mencari diri sendiri, membentuk identiti saya, dan menjadi lebih baik. 

Sekarang, saya berada dalam kedudukan yang baik, bukan hanya dalam membantu mereka membuat keputusan kewangan yang baik, tetapi juga membantu mereka melindungi pendapatan aktif dan pasif mereka, melalui berkongsi strategi perlindungan pendapatan dan harta yang betul. 

Jika anda adalah salah satu daripada banyak orang yang telah saya bantu, jangan ragu untuk berkongsi profil ini di halaman media sosial anda supaya saya dapat menjangkau dan memberi kesan lebih banyak nyawa. 

Juga, teruskan dan tambahkan saya ke laman media sosial anda supaya saya dapat terus menambah nilai kepada anda!